След събитията във Вашингтон миналата седмица от Туитър обявиха, че са

...
След събитията във Вашингтон миналата седмица от Туитър обявиха, че са
Коментари Харесай

Изтриха 70 000 акаунта от Туитър, свързани с QAnon

След събитията във Вашингтон миналата седмица от Туитър оповестиха, че са спрели повече от 70 000 акаунта, които са били отдадени най-вече на шерване на наличие, обвързвано с QAnon.

Контролът продължава и от платформата са безапелационни, че ще подложат на репресии всеки профил, посредством който се популяризират манипулативни теории или се подстрекава към принуждение. Острите ограничения са подбудени от държанието на поддръжниците на Доналд Тръмп, които нахлуха в Капитолия и пробваха да провокират революция.

" Предвид насилствените събития във Вашингтон и покачвания риск от пострадване, ние започнахме в петък следобяд да отстраняваме завинаги хиляди сметки, които бяха отдадени най-вече на шерване на QAnon наличие. " Това гласи формалното известие в блога на Туитър.  

" Тези сметки бяха ангажирани да споделят нездравословно наличие, обвързвано с QAnon и бяха отдадени най-вече на разпространяването на тази доктрина на конспирацията в цялата платформа ", споделя още компанията.

Те предизвестиха, че процесът може да докара до това някои абонати да изгубят стотици почитатели.

Цената обаче би трябвало да се заплати и основната цел е по-важна, а тя е да се прочисти платформата от зловредните пропагандни изявления. Припомняме, че почитателите на QAnon имат вяра, че Доналд Тръмп е войник против педофилите сатанисти, които ръководят света.

Отстраняването на сметки продължава, а в това време книги и други артикули, свързани с тайното течение, бяха отстранени от Амазон. Очаква се реакция и от страна на Facebook. 

 
Конспирациите, в които е вярвала убитата в Капитолия жена
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР